Flytta hemifrån: den ultimata guiden för studenter

Studentlivet är känt som en tid full av fester och nöjen. Därför är det vanligt att studenter flyttar, till exempel till den stad där du studerar eller kommer att studera. Det är dags att stå på egna ben, och det innebär att du måste bo på egen hand. Men en flytt är en hel händelse där mycket tid och pengar går till spillo, eller hur?
Med vår ultimata guide för studentflyttning är detta inte fallet. Som goedkoopeenverhuislift har vi viss kunskap om studentflyttar. När du läser vår guide och förbereder dig väl kommer du att märka att det inte är så farligt. Du kommer att vara i ditt nya studentrum på nolltid.
Checklista för att flytta ut från studentbostaden
Kanske är organisering och planering inte din starkaste sida. Det finns också många saker som är roligare, det förstår vi. Därför hjälper vi dig på traven med denna checklista för flyttning. När du har kryssat av denna checklista vet du säkert att du inte har glömt något.
- Att mäta är att veta. Mät först det nya rummet och sedan möblerna hemma. På så sätt vet du om du kan ta med dig alla dina möbler. Vissa studentrum är ganska "mysiga", vilket innebär att till exempel en garderob inte passar in. Genom att mäta den är du förberedd på detta och kan ordna ett alternativ.
- Vad behöver du? I vilket fall som helst, det räcker med flyttkartonger. Börja packa ungefär tre veckor i förväg så att du inte får problem på flyttdagen för att du inte har tillräckligt med lådor. Ta också med separata flyttkartonger för böcker. Det vore synd att skada dina (dyra) studieböcker. Med rätt flyttmaterial slipper du mycket besvär.
- En viktig del av din studentflytt är att märka lådorna. Skriv till exempel på lådorna var föremålen hör hemma så att flytthjälpen vet var de ska läggas. På så sätt kan dina tillhörigheter placeras på en gång så att du inte behöver lägga ner så mycket tid på att flytta.
- Rapportera flytten. Du har upp till 5 dagar efter flytten på dig att lämna över detta till din nya kommun. Gör detta genast första dagen efter flytten (eller på själva dagen) så att du inte glömmer det. Annars riskerar du böter och vi försöker hålla kostnaderna nere.
Checklista för flytt från studentbostad
Det händer ofta att studenter flyttar från ett studentrum till ett annat. När du flyttar inom samma studentbostad finns det inte mycket att oroa sig för, det är bara att släpa med sig sina saker.
När du flyttar till ett annat hus eller kanske till och med till din egen lägenhet finns det några andra aspekter som du kan ta med dig från checklistan nedan:
- Koppla bort kylskåpet och frysen. När du vill flytta ett kylskåp eller en frys måste du ta hänsyn till att de måste avfrostas. Köp därför inte för många varor som måste kylas och töm kylskåpet och frysen så mycket som möjligt. Du kan också dela ut din mat till dina huskamrater, som säkert kommer att vara tacksamma.
- Dessutom bör kylskåpet kopplas ur 24 timmar före flytten och lämnas att tina med öppen dörr. Lägg en handduk under den för att fånga upp vattnet. Efter flytten ska den också stå avstängd och upprätt i 24 timmar. Samma sak gäller för frysen, men det är bäst att stänga av den 48 timmar i förväg.
- Överlämnar rummet till hyresvärden. Se till att rummet överlämnas till hyresvärden i ursprungligt skick, sopat och rent, och att du överlämnar nyckeln. Då vet du säkert att du får tillbaka din deposition och att allt är ordnat.
Billig flyttstudent
En flytt i sig själv kan vara ganska jobbig. Vårt tips är att anlita en flyttfirma i närheten av din nya bostad. Detta minskar kostnaderna något eftersom de känner till din nya stad och vet exakt var de kan och inte kan parkera.
På så sätt slipper du oväntade problem, till exempel en avstängd väg. Naturligtvis har vi fler tips för studentflytt och allmänna tips för billig flytt. Nedan följer våra tips för att flytta studenter:
- Start i tid(!). Vi kan inte säga det ofta nog, men att börja förbereda flytten i tid sparar mycket tid och pengar. Det beror på att du inte behöver göra snabba inköp för att något saknas, till exempel. Dessutom har du en god uppfattning om vad du behöver för din flytt och behöver inte hyra en större flyttbil i sista minuten.
- Ordna flytthjälp. Genom att fråga om vänner och familj kan hjälpa dig behöver du kanske inte anlita en hel flyttfirma, men du kan ordna flytthjälp med en flexibel flyttfirma. Det innebär att du kan anlita en eller två flyttare för några timmar för att hjälpa till med t.ex. tyngre saker.
En flexibel flyttfirma är mycket användbar när du vill flytta billigt. Ett flyttföretag som erbjuder flyttjänster för studenter är till exempel perfekt i det här fallet. Priserna gäller per flyttare eller material, t.ex. en flyttbil eller en flyttlift.
Studerande som flyttar utomlands
Under studietiden är det vanligt att du åker utomlands för att studera ett halvår eller ett år. Att flytta internationellt är dock något helt annat än att flytta till en annan stad i Nederländerna. När du till exempel ska göra praktik i Amerika är det en lång resa.
Då kan du vara säker på att alla dina tillhörigheter kommer fram på ett säkert sätt, men du kan ändå flytta relativt billigt. Ett flexibelt flyttföretag som nämns ovan kan också hjälpa dig med detta. Se till att du inte tar med dig för många saker. Oftast är du bara utomlands i sex månader, så du behöver inte ta med dig alla dina tillhörigheter. Det sparar mycket pengar.\
Om du studerar utomlands behöver du vanligtvis inte ta med dig några möbler eftersom du ofta bor på ett campus med möblerade rum. Att flytta utomlands för en minderårig är alltså möjligt.
Allt som allt är det viktigaste för en billig flytt att börja i tid och att få hjälp av vänner. Oavsett om du flyttar utomlands eller till en av de fem bästa studentstäderna kommer den här guiden att hjälpa dig mycket. Således slotenservice Den Haag. Om du dessutom anlitar en flyttfirma i din nya bostad kan du flytta utan bekymmer. Vi på affordable moving service kan hjälpa dig med alla studentflyttar. Då kan du börja utforska din nya stad så snart som möjligt!